Hogyan szereljünk polikarbonátot

Hogyan szereljük a polikarbonátot?

Szerelés előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a felhasználandó lemezről! (Teherbírás, alátámasztások, fényáteresztés, stb.)

Fontosabb információk, kédések

  • A leggyakrabban használt anyag a 10mm vastag Polikarbonát lemez.
  • Általános alátámasztás (szarufa) kiosztás 70 centiméterenként ( a szélességgel osztható, szimmetrikus kiosztás), de 105 centiméterenként is szerelhető szem előtt tartva a terhelhetőséget! Pl. 250-300 cm hosszúság felett ajánljuk a kereszttartó behelyezését vagy a 70 cm-es kiosztást!
  • A fenti kiosztás lehetővé teszi, hogy a toldások alátámasztáson (szarufán) történjenek, így nem látszik az illesztés.
  • A cellák mindig a szarufákkal párhuzamosan, lejtés irányba nézzenek-Ez az irány segít a nedvesség elvezetésében. Amennyiben keresztben helyezzük fel a lemezeket, az eselegesen bejutó nedvesség nem tud kiszellőzni és a polikarbonát lemez elszíneződik, elkoszolódik.
  • A lemezek rögzítését mindig célszerű leszorító profillal megoldani. A rögzítés hatlapfejű önfúró csavarral és neoprénes alátéttel történik 30 centiméterenként. A leszorító profil két oldalába szükséges az EPDM gumi tömítés, mely időtálló és vízzáró, segíti a lemez mozgását miközben tömít is. A lemezek középső részénél, ahol nem használunk leszorító profilt, ott vízhatlan leszorító kupakot kell a csavarokon alkalmazni 50 centiméterenként. 
  • Abban az esetben, ha a toldást nem tudjuk az alátámasztáson megoldani, szükséges a polikarbonát "H" toldó profil alkalmazása.Sajnos ez nem teljesen vízzáró és nem is merevíti kellőképpen a lemezeket.
  • A lemezek nyitott kamravégeit le kell zárni! Az alsó végeket pára áteresztő szalaggal, a felső végeket pára záró szalaggal ragasszuk le! A szalagok segítenek a bent rekedt nedvességet "kiszellőztetni" és így gátolják a koszolódást és penészesedést.
  • A szalagok nem UV állóak. A lemezekre a szalagot követően az alsó részre ALU vízorros profilt, a felső részre ALU "U" profilt kell helyezni.
  • Falcsatlakozásnál még mindig a bádogozás a legelterjedtebb megoldás, de ha esővédett helyen van (pl. eresz alatt), akkor elegendő a lezáró ALU "U" profil.
  • A szerelés végeztével távolítsuk el a védőfóliát!
  • A lemezek tisztításánal kerülni kell a dörzsölő hatású szereket. Legjobb a szappanos, habos víz, melyet bő vízzel távolítsunk el!

Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://polikarbonatfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://polikarbonatfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 3-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 3-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Webáruház készítés
Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
gpwebpay